Wetteren: Kamsalamanderpad

Een korte route vandaag van 7.5 kilometer die me de mooie natuur tussen Wetteren en Serskamp toont.

Meer details over de route vind je op https://www.wegvanwetteren.be/kamsalamander-pad.

Wetteren: Kamsalamanderpad
Ik parkeer me in de Vosselweg in Lede en dat is een klein zijweggetje van de straat met de prachtige naam "Oud Smetlede". Hier geraak je normaal gezien gemakkelijk je auto kwijt. De route stuurt me de Oud-Smetleedsebossen in en hoewel er wel wat modder is na de overdreven regen van de afgelopen weken word ik meteen ondergedompeld in een mooi bos. Na een paar honderd meter sta ik al bij de "OLV van Vrede kapel". Hier is het goed vertoeven, en hoewel ik nog maar net gestart ben neem ik de tijd om hier even te pauzeren.

Wetteren: Kamsalamanderpad
Na deze mooie passage door de bossen worden onvermijdelijk de velden opgezocht. De rooie ree is een bekend stukje natuur hier in de buurt en dus kan ik genieten van deze passage langs onverharde wegen.

Hierna volgt een kort stukje over de grote weg en dan komen we in een volgend natuurgebied waar men er alles aan probeert de doen om de kamsalamander te lokken. Enkele poelen zijn uitgegraven en we kronkelen ons een weg door dit stukje natuur.

Wetteren: Kamsalamanderpad
Langs nog een paar mooie weggetjes komen dan uiteindelijk de Serskampse bossen in zicht. Hier is het mooi, en langs een heel lang vlonderpad komen we in het hart van dit stukje natuur. Hier staan soms grote harige koeien te grazen, maar vandaag zie ik ze niet. Gelukkig maar, ik hou van beesten, maar zie ze liever van op een afstandje.

Nog 200 meter verder staat mijn auto me op te wachten. Dit is een heel mooi wandelingetje, ideaal voor op een zomeravond. Alle foto's van vandaag vind je hier: https://photos.app.goo.gl/ZKcckf49PZrjrCFb6.