GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle


Hikingblog.net - GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle
Het wordt een warme dag vandaag. Dan kan je 2 dingen doen: ofwel heel vroeg vertrekken, ofwel wachten tot na de middag om vooral 's avonds als het niet meer te warm is te wandelen. Ik kies vandaag voor de tweede optie. Rond 14u30 parkeer ik mijn auto op de parking van het station van Beernem. Van hieruit ga ik wandelen tot Lotenhulle. Daar neem ik de bus naar Aalter, waar ik de trein neem terug naar Beernem. Rond 21 uur zou ik de 30 kilometer naar Lotenhulle gewandeld moeten hebben want dan passeert de bus. Een gemiddelde van een kleine 5 km/h, dat moet ik wel halen op vlak terrein. Lukt dat toch niet dan zien we wel weer, desnoods bel ik een hulplijntje of wandel ik te voet tot het station van Aalter. Ticketjes voor de bus koop je best (en het goedkoopst) in de "De Lijn" app. Ticketjes voor de trein kan je kopen op www.belgianrail.be of aan de automaat in het station.


De wandeling begint mooi met een stukje door Bulskampveld. Een prachtig domein met echt oude bossen. Alle mensen zaten op mekaar gepakt aan de speeltuin maar de rest van het bos had ik zo ongeveer voor mezelf. En dat bos is echt groot: kilometerslang loop ik over oude bospaden zonder ook maar een huis tegen te komen. Heel mooi dat dit kan op de grens van West en Oost Vlaanderen.

Hikingblog.net - GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle
Na een tijdje wandelen kom ik de wandelboom tegen waar we de GR131 kruisen die van Damme naar Ieper loopt. Het eindpunt van deze wandeling kwam ik al tegen in provinciaal domein Palingbeek vlakbij Ieper, toen ik net begonnen was aan de GR128. Ook de GR131 staat op mijn verlanglijstje vooral omdat hij langs Diksmuide en Ieper komt met hun indrukwekkende oorlogsverleden.

Hikingblog.net - GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle
Daarna volgen de verschillende natuurdomeinen mekaar in sneltempo op. Op den duur weet ik niet meer in welk domein ik aan het wandelen ben. Wat ik wel zie is dat ik de eerste 20 kilometer van mijn wandeling bijna uitsluitend door bossen aan het hossen ben en dat het mooi is. Ik loop ook mooi beschut tegen de zon wat op een warme dag als vandaag geen luxe is.

Hikingblog.net - GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle
De beroemde zendmasten van defensie waaronder nu ook een uniek natuurgebied aangelegd is kom ik tegen. Het kasteeltje waar de baas van het zendstation vroeger woonde wordt ook gepasseerd. Het is een onopvallend kasteeltje, enkel bekend omdat het enkele jaren geleden uitgebreid in het nieuws was in de zaak van de "Kasteelmoord".

Hikingblog.net - GR129 Etappe 2: Beernem - Lotenhulle
Dan komt het mijn welbekende Doomkerke in zicht waar de mensen nog vriendelijk zijn en spontaan een goeiemiddag wensen. En ik ben het nog altijd niet gewoon na die corona hysterie, maar zelfs het dorpscafé is open en serveert koude drank. Meer moet dat niet zijn.

Na een korte pauze blijf ik door de bossen lopen en verschillende domeinen worden aan mekaar geknoopt tijdens deze prachtige wandeling.

Dit gaat zo verder tot ik bijna in Lotenhulle ben... en dan is het plots gedaan met de pret. De bossen zijn op, de onverharde wegen zijn op, de velden en het asfalt nemen de overhand. Maar dat is niet erg, het is goed geweest. Ik sla af richting Aalter en mijn trein die me weer naar mijn beginpunt zal brengen.

Er is 29 kilometer gewandeld vandaag, van kilometer 18 tot 47. Binnen 69 kilometer staan we in Ronse en zit het Vlaamse stuk van de wandeling er alweer op.
Het album met alle foto's van de dag vind je hier: https://photos.app.goo.gl/zsCu8SPWkMoUc7N2A

Related posts

GR 129 Etappe 1: Brugge - Beernem »
GR 129 Etappe 3: Lotenhulle - Kruishoutem »